Bandweegsysteem weegframe

Praktijk

Hebt u een transportband waarover bulkgoederen worden getransporteerd, maar weet u niet hoeveel er exact over de transportband wordt getransporteerd?

Wil u het debiet en totaal van de productstroom kennen die over de transportband wordt getransporteerd voor een correcte aansturing van de transportband voor batchdosering.

Hebt u een transportband waarover een productstroom wordt getransporteerd en waarop een bijproduct moet worden gedoseerd?

Of hebt u bij het lossen van bulkproduct uit voorraadsilo’s te veel of te weinig product naar de losbunkers getransporteerd, waardoor er veel tijd verloren is gegaan?

Dan is het bandweegframe de ideale oplossing!

Omschrijving

Wij leveren en plaatsen klantgerichte bandweegsysteem oplossingen voor elk type transportband. Daarbij plaatsen wij een weegframe of weegcellen in de band, zodat de productstroom nauwkeurig gewogen wordt.

 

Hebt u vragen zoals:

Wij geven u graag een antwoord op al uw vragen en leveren correct advies op maat.

Contacteer ons via deze link voor meer informatie of een vrijblijvend plaatsbezoek.

Wij komen bij u langs om de bestaande of nieuw te bouwen transportband te bekijken en te voorzien van een nauwkeurig werkend weegsysteem volgens uw specifieke wensen.

Werking

In de transportband wordt een meetzone verkregen door het plaatsen van een weegframe of door een of meerdere transportrollen te voorzien van weegcellen. Wanneer een product over de transportband en weegrollen wordt getransporteerd, worden de weegcellen belast en geven deze een lineair mv-signaal door naar de weegelektronica. Tegelijkertijd wordt de snelheid van de transportband gemeten via een snelheidsmeter en verwerkt in de weegelektronica tot procesparameters zoals continue debiet, snelheid en totaal.

 

Nauwkeurigheid

Standaardnauwkeurigheid: ca. 0,5-1% t.o.v. full scale

Toepassingen

Referenties

Dankzij onze 300% inzet konden wij de bestaande problemen bij onderstaande klanten oplossen. Mogen wij u bedrijf binnenkort op onze referentielijst toevoegen?

Ost-Weighing-Dosing-Bulk-Systems BVBA - 0449.183.145